-



Wikipedia:

Oxie är en tätort i Malmö kommun i Skåne län.

Oxie utgör en förort till Malmö och är även en stadsdel i Malmö kommun. Oxie ligger knappt 10 km sydost om centrala Malmö.

Tätorten ligger vid E65:an och har till största delen villabebyggelse. Orten genomkorsas av järnvägen mellan Malmö och Ystad och har en egen järnvägsstation. Här finns även bland annat ett vattentorn och en kyrka samt högstadieskolan Oxievångsskolan.

Namnet kommer av förledet os- med betydelsen "åmynning", "källsprång" och ändelsen -ie, en vanlig ändelse i sydvästra Skåne med betydelsen "(grav)hög". I Oxie finns Oshögavägen, vilken erinrar om den ursprungliga namnformen. Oxie var ursprunglig tingsplats i Oxie härad.

Oxie:
I Oxie finner du många olika saker, allt från gym till pizzerior. Går du lite längre in mot centrum kanske du till och med möter fjortisbrudarna. De är jätte coola och vi alla avgudar dom mycket, de är liksom 13 år och är redan helt tids rökare liksom wow. De spenderar 90% av sin tid på centrum, för liksom de får ju absolut inte missa något som alla coooola människor gör där. De är så pass coola att de till och med spenderar 90% av sin skoltid på centrum, oh wawawiwa! It keeps getting better right? Att säga ord som "mobilech", "finu", "joe" är liksom ett fett stort måste. Alla de äldre säger det, liksom shit och wow! Det gör förmodligen heller inget att de lägger 99% av sina pengar på cigg och sprit eftersom de ändå alltid klär sig i taxi-jeans och någon fake "Fila" hoodtröja från loppisen. Att ha adidas skor är även ett måste. DAMN liksom, vad vet vi andra om mode? De har nyss upptäckt effekten av solpuder och shit, ansiktet säger: jamaica och kroppen skriker snö men whatever, det är ju så det ska vara, eller hur? Sen att de äldre hela tiden ska förnedra dem, få cigg av dem och skrattar gör absolut ingeting alls, huvudpunkten är ju att de snackar med oss. Besöker man Oxie kan man under inga omständigheter undgå att lägga märke till dessa underbara varelser.
Välkommen till Oxie!


Kommentarer
Postat av: alexandra

så sant så! Men man älskar oxie ändå!

2008-10-21 @ 10:48:47
URL: http://leexi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0